Tips voor werkplaatsinrichting

Vijf tips voor het inrichten van een werkplaats

Waar moet je op letten bij het inrichten van een werkplaats? Wat past het best bij de werkzaamheden en de arbeidsomgeving? Wij helpen je met vijf praktische tips voor het inrichten van bijvoorbeeld je schuur, garage, magazijn, werkplaats of bedrijfswagen.

1. Bepaal goed de beschikbare ruimte van je werkplaats

Welke ruimte je wilt gaan inrichten is bepalend. Denk na over de ruimte die je hebt, de afmetingen en het doel van je beschikbare ruimte. Of je nu een stapel gereedschapskisten gesorteerd wilt hebben, een nieuwe werkbank wilt of een volledige werkplaatsinrichting: wij hebben de passende oplossing. Passen de standaard afmetingen van een product niet goed in de ruimte? Bestel dan gemakkelijk onze werkbanken met afwijkende afmetingen. Hebje specifieke wensen, geef deze aan ons door via ons contactformulier of mail ons met een schets van jouw perfecte werkplek. Wil je een volledige werkplaatsinrichting? Kies dan voor een complete ingerichte set: handig en voordelig.

2. Bepaal de hoogte en breedte van de werkbank

Je wilt natuurlijk niet dat je rugklachten krijgt. Daarom is een juiste werkhoogte van belang. Werk je staand of maak je gebruik van een werkkruk of werkstoel? De ideale werkbank hoogte is voor iedereen anders. Welke maat voor jou het beste is, is afhankelijk van hoelang je benten je werkzaamheden. Zwaardere werkzaamheden worden over het algemeen bij lagere werkhoogtes uitgevoerd, lichte en precisie werkzaamheden over het algemeen bij hogere werkhoogtes. Bekijk ons diverse aanbod aan werkbanken. Heb je hier advies voor nodig of wil je de hoogte berekenen voor een kast en het aantal koffers dat hier bijvoorbeeld in past? Maak dan gebruik van onze hoogte calculator.

3. Benut de ruimte zo optimaal

Werkruimtes hebben de neiging snel vol te raken. Overgebleven materialen, schroeven, boutjes, hier en daar gereedschap: voor je het weet heb je geen plek meer om te werken. Om er zeker van te zijn dat je al je gereedschap kwijt kunt, kun je ons assortiment met opslagmiddelen bekijken. Dit is de ideale toevoeging om je werkbank te verruimen en materiaal van elkaar te scheiden. In een werkplaats die opgeruimd is, is het fijner en veiliger werken. Door de verschillende magazijnbakken, assortimentsboxen en euroboxen kun je al jouw spullen goed opbergen en creëer je meer rust en ruimte in je werkomgeving.

4. Kijk naar eventuele uitbreidingsmogelijkheden en flexibiliteit

Afhankelijk van jouw wensen kun je de werkplek uitbreiden. Alle lades zijn volledig traploos en in hoogte verstelbaar, ook is het mogelijk deze weg te halen of extra toe te voegen. Wil je een flexibele werkplek, dan kun je het beste kiezen voor een mobiele werktafel. Je kunt zelf bepalen waar de werkbank neergezet moet worden.

5. Maak gebruik van onze kennis en kwaliteit

  • Wij bieden écht maatwerk tegen gunstige prijzen
  • Wij bieden goede kwaliteit producten aan
  • Wij ontzorgen je, want zelf maken of inrichten kost veel tijd. Tijd die je ook had kunnen besteden aan een klus of klant
  • Wij zijn veelzijdig, waardoor wij vrijwel iedere wens kunnen realiseren en voor elke situatie iets kunnen bieden

Dit doen wij door eerlijke prijzen en adviezen te bieden, klantgericht en flexibel te zijn. Maak kennis met ons. Wij zijn RME Solutions: dé maatwerkspecialist op het gebied van werkbanken, werkplaatsinrichting en opslagmiddelen. Benieuwd naar diverse projecten en opleveringen? Bekijk dan onze fotogalerij voor inspiratie, details en alle mogelijkheden.